Heeft u te maken met lichamelijke klachten die uw houding of beweging belemmeren? En wilt u bijvoorbeeld hulp bij:

  • hoofd- en nekpijn: in combinatie met slecht kunnen bewegen,  nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen,
  • lage rugklachten: al dan niet met uitstraling naar de benen,
  • hoge rugklachten: al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn,
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek of kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten,
  • heupklachten.

Dan kan Fysio De Kolken u helpen!

Op weg naar herstel via Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is het beter laten functioneren van uw gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van uw bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Oplossing zoeken voor oorzaak klachten

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Het behandelprogramma bestaat eveneens uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Een manueel therapeut heeft extra kennis over bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door gespecialiseerde opleiding en kennis kan ook de oorzaak van uw klachten worden bekeken om zo tot een oplossing voor uw klachten te komen.

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heeft u dus duidelijkheid over verdere behandeling.

Afspraak maken – Fysio De kolken

Heeft u hulp nodig in Drachten? Neem dan direct contact op of maak meteen een afspraak. We nemen dan snel contact met u op.

 

Manuele therapie
Manuele therapie