Heeft u last van pijnlijke of stijve spieren?
Medical tape volgens het medical taping concept kan gebruikt worden om pijnlijke en stijve spieren te ontspannen en soepelder te krijgen door een elastische tape aan te brengen op de huid. De tape zorgt ervoor dat de pijn verminderd en dat de werking van de spier verbeterd.

Medical tape of CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid.

Het zelfgenezend vermogen stimuleren
Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Afspraak maken – Fysio De kolken
Heeft u hulp nodig in Drachten? Neem dan direct contact op of maak meteen een afspraak. We nemen dan snel contact met u op.