Heeft u al een langere tijd last van bestaande spierklachten en zijn uw spieren op sommige punten verhard? Door middel van de behandeltechniek ‘Dry Needling’ kunnen spierverhardingen ‘zogenaamde triggerpoints’ worden ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne naald. Deze behandeltechniek zorgt ervoor dat uw spieren worden ontspannen.

Wat is Dry Needling?

Dry Needling richt op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten. Deze vorm kan worden uitgevoerd door een fysiotherapeut van Fysio De Kolken en behoort tot het domein van de fysiotherapie.

Is Dry Needling hetzelfde als acupunctuur?

Dry Needling richt zich op het wegnemen van spierblokkades en is daarom anders dan klassieke acupunctuur waarbij de nadruk ligt op ‘het reguleren van energie’. Bij klassieke acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd in blijven zitten. Bij Dry Needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend spieren worden behandeld. Bij klassieke acupunctuur wordt gewerkt vanuit een energetisch concept. De punten op de meridianen worden geselecteerd op basis van o.a. tong en polsdiagnostiek om de energiestroom te kunnen beïnvloeden. Dry Needling is gericht op spierverhardingen en is niet gebaseerd op ‘energie reguleren’, maar op basis van fysiologie en biochemische processen. Dry Needling is daarmee dus geen acupunctuur, maar maakt wel gebruikt van zelfde soort naalden.

Afspraak maken – Fysio De Kolken

Heeft u hulp nodig in Drachten? Neem dan direct contact op of maak meteen een afspraak. We nemen dan snel contact met u op.

Dry Needling
Dry Needling